Ve FN Ostrava naočkovali prvních 270 zdravotníků

Prvních 270 zdravotníků se během dnešního dne nechalo naočkovat vakcínou proti nemoci COVID-19. Fakultní nemocnice Ostrava získala v první dodávce 700 očkovacích dávek, kterými budou postupně naočkováni zdravotníci i chronicky nemocní hospitalizovaní pacienti. Nemocnice vyčlenila 4 očkovací místa, která budou v provozu 12 hodin denně.

Celkem 140 ampulí s vakcínou proti nemoci COVID-19 dorazilo do FN Ostrava včera večer. Lékárníci z nich postupně do konce roku namíchají 700 očkovacích dávek. Mezi prvními se nechal naočkovat přednosta Kliniky infekčního lékařství FN Ostrava doc. MUDr. Luděk Rožnovský, CSc. „S očkováním jsem neotálel. Když denně vidíte, co koronavirus dokáže s lidským organismem udělat, tak se nemůžete rozhodnout jinak,“ uvedl docent Rožnovský  krátce po aplikaci vakcíny. Následovala jej vrchní sestra téže kliniky Bc. Šárka Kumorová, a poté další lékaři a zdravotníci z oddělení, která pečují o covid pozitivní pacienty. „Postupujeme přesně podle harmonogramu Ministerstva zdravotnictví ČR. To znamená, že začínáme zdravotníky, kteří jsou v každodenním přímém kontaktu s covid pozitivními pacienty, dále budou naočkováni klienti a zaměstnanci LDN v Klokočově a část vakcín je vyhrazena také našim hospitalizovaným, chronicky nemocným pacientům, starším 65 let,“ přiblížil průběh očkování ředitel FN Ostrava MUDr. Jiří Havrlant, MHA.

IMG_0218

Další várka téměř tří tisíc očkovacích dávek by měla do Fakultní nemocnice Ostrava dorazit na Silvestra.