Krevní centrum Fakultní nemocnice Ostrava patřilo dobrovolným hasičům

Do letošního již 10. ročníku dárcovské akce „Daruj krev s hasiči“ se ve středu 2. září zapojilo přes 60 členů dobrovolnických sborů z okresu Ostrava. Poprvé přišlo darovat krev 11 z nich. Akci, která se v minulých letech konala v průběhu měsíce května, zorganizovalo Okresní sdružení hasičů Ostrava.

Prvního odběru v roce 2011 se zúčastnilo 34 dárců z celkem 8 sborů dobrovolných hasičů, a ta tendence byla samozřejmě stoupající. V loňském roce už jsme měli 70 dárců, v letošním roce je to 60 dárců,“ uvedl hlavní organizátor akce Ladislav Čabla z Okresního sdružení ostravských hasičů.

media_darci_krve_hasici_04b

Mezi dárci byli i dobrovolní hasiči, kteří do Krevního centra FN Ostrava začali chodit už jako studenti Vysoké školy báňské. Například Tomáš Tomek, který zastupoval hasiče z Dolní Lhoty, absolvoval svůj sedmý odběr. „Nemám žádné zdravotní problémy a možná právě moje krev se bude někomu hodit, tak proč bych nedaroval,“ řekl před vstupem do odběrové místnosti.

16-dvojcata

S muži i ženami v bílých košilích s nárameníky a tmavými kravatami se za Krevní centrum rozloučila jeho manažerka Bc. Naděžda Kalužová slovy: „Jste skvělí, musím vám zatleskat!