Kontakt

Ordinační doba

Umístění

Pracoviště

Rychlý kontakt (ústředna) 597 371 111

rychlý kontakt
+420 597  371  111
+420 738  141  111

Prostor před budovou polikliniky FNO se výrazně promění

 

V pátek 5. dubna 2019 začne oprava prostoru před poliklinikou a přilehlým areálem Fakultní nemocnice Ostrava. Rekonstrukce bude stát devět milionů korun a bude hotová do tří měsíců. Po celou dobu ale bude přístup i příjezd k hlavnímu vchodu polikliniky zajištěný.

Projekt zásadně ovlivní podobu prostoru před vstupem do polikliniky. Ten bude nejen atraktivnější, ale hlavně mnohem bezpečnější. V rámci oprav projdou rekonstrukcí stávající chodníky, ale vybudují se i nové. A to v místech, kudy teď přicházejí pacienti přes trávník. Změní se dopravní značení, vymění se osvětlení, přibudou květiny. A výrazně se doplní i mobiliář v podobě 20 laviček, odpadkových košů, stojanů na kola a herního prvku pro děti.

FAKULTKA_vizu_male

„Úprava veřejného prostranství před areálem fakultní nemocnice bude rozdělena do dvou etap. V průběhu té první, která bude trvat přibližně čtyři týdny, budou práce probíhat v prostoru od polikliniky směrem k budově Krevního centra FNO. Poté bude zahájena druhá etapa zahrnující prostor od polikliniky směrem k  Domovu sester,“ říká Ing. Jindra Strakošová, pověřená náměstkyně pro techniku a provoz. „Podstatnou změnou bude vybudování nového chodníku v trase, kterou vyšlapali chodci ve stávajícím trávníku směrem od tramvajové zastávky Domov sester k poliklinice. Výraznou změnu přinese rovněž vytvoření klidové zóny pro návštěvníky a osazení herního prvku pro děti jihovýchodně od vchodu do polikliniky. Herní plocha určená pro volný pohyb dětí bude od odpočinkového prostoru a také od rušné komunikace přirozeně oddělena bariérou záhonů,“ pokračuje s tím, že rekonstrukce by měla především vést k zvýšení bezpečnosti chodců při vstupu do objektu polikliniky a k přesnému vymezení prostoru pro sanitky a vozidla zdravotně postižených. „Bonusem bude jak větší pohodlí pro pěší, tak řád odpovídající významu tohoto místa. Celý koncept bude dotvořen výsadbou záhonů a další vegetace, která bude v jednotlivých fázích ročního období vytvářet zajímavou barevnou kompozici,“ říká Miroslav Riedel, vedoucí Oddělení přípravy a realizace investic.

Autorem architektonické studie je Ing. arch. Ondřej Turoň z Ostravy. Kromě interiérového designu se zabývá právě veřejným prostorem.

https://www.fno.cz/novinky/prostor-pred-budovou-polikliniky-fno-se-vyrazne-promeni