Kontakt

Ordinační doba

Umístění

Pracoviště

Rychlý kontakt (ústředna) 597 371 111

+420 597  371  111
+420 738  141  111

Prostor před budovou Polikliniky FNO má novou podobu

Po třech měsících stavebních prací skončila 1. etapa rekonstrukce prostoru před poliklinikou a přilehlým areálem FN Ostrava. Projekt, který stál 9 milionů a téměř tři sta tisíc korun zásadně změnil podobu prostoru, ale hlavně zvýšil bezpečnost chodců.

„Po obou stranách vzniklo 6 nových parkovacích míst pro lidi se zdravotním postižením. Stejný počet mají vyhrazeny i sanitky. Parkovací stání jsou označená nejen dopravními značkami, ale i piktogramy z barevné mramorové dlažby“ přiblížil novou podobu vstupního prostoru náměstek pro techniku a provoz FNO Ing. Robert Květoň.  A změny pocítí i chodci. Ve směru od tramvají u Domova sester vznikl nový chodník. V místě, které pacienti vyšlapali v trávníku.  Stavebníci použili 597 m2 betonové velkoformátové dlažby, 320m2 mramorových kostek a 991 m2 zámkové dlažby.

Výraznou změnou je i vytvoření klidové zóny s 20 lavičkami, 5 stojany na kola, novým osvětlením a malým hřištěm pro děti. Autorem projektu je ostravský architekt  Ing. arch. Ondřej Turoň, který se věnuje proměnám veřejných prostor. Zeleň navrhla  Ing. Andrea Ambrožová. „Věřím, že po opravách bude celý prostor na ulici 17. listopadu v Ostravě – Porubě výrazně bezpečnější, ale stane se i místem odpočinku nejen pro pacienty naší nemocnice “, uvedl krátce po kolaudaci stavby ředitel FNO  MUDr.Jiří Havrlant, MHA. Po úspěšném dokončení této etapy teď stavebně technický odbor zpracovává projektovou dokumentaci k rekonstrukci dalších částí prostoru a to jak ve směru ke Krevnímu centru tak i k Domovu sester.

 



×

INFORMACE O PACIENTECH

Víte, že pokud chcete znát zdravotní stav pacienta hospitalizovaného ve FNO, MUSÍTE znát heslo pro komunikaci?

V případě, že pacient nemůže komunikovat a heslo si sám nezvolil, informace pak lze poskytnout příbuzným pouze osobně.

Děkujeme za pochopení.