Laboratorní příručka
sIgE Alergie Q96 multiplex_S |
Jednotky: | - |
Princip stanovení: | mikroblot array, Protia Allergy Q96M panel, Q-smart |
Odběr: |
Odebíraný vzorek: | Krev |
Doporučený odběr do: | Plast, gel, aktivátor srážení (Sarstedt, hnědý uzávěr) |
Stabilta vzorků: |
Stabilita při 20 - 25 °C : | 1 d |
Stabilita při 2 - 8 °C: | 1 týden |
Stabilita při -20 °C: | 4 týden |
Provádíme: |
Příjem vzorků pro rutinu: | 1-2 týdně, dle požadavků |
Odezva rutinní: | Do 1 měsíce |
Referenční a interpretační meze: |
Hodnocení: Alergen-specifické IgE IU/mL _________Třída__________Popis třídy pozitivity 0,00 - 0,34_______0____________Negativní 0,35 - 0,69_______1____________Nízká 0,70 - 3,49_______2____________Středně pozitivní 3,50 - 17,49______3____________Vysoká 17,50 – 49,99_____4 ___________Velmi vysoká 50,00 – 99,99_____5 ___________Velmi vysoká <100____________6___________Velmi vysoká Panel zahrnuje následující alergeny: Č. Alergen Kód 1 Celkové IgE tIgE 2 Domácí prach h1 3 D. pteronyssinus d1 4 D. farinae d2 5 Kočičí epitel & srst e1 6 Psí epitel e5 7 Vaječný bílek f1 8 Mléko f2 9 Šváb i6 10 Arašídy f13 11 Sójový bob f14 12 Pšenice f4 13 Olše t2 14 Bříza t3 15 Dub t7 16 Ambrozie obecná w1 17 Chmel japonský w22 18 Pelyněk w6 19 Alternaria alternata m6 20 Cladosporium herbarum m2 21 Aspergillus fumigatus m3 22 Krab f23 23 Krevety f24 24 Makrela f206 25 Žito kultivované g12 26 CCD o214 27 Broskev f95 28 Jablko f49 29 Sezam f10 30 Acarus siro d70 31 Tyrophagus putrescentiae d72 32 Tomka vonná/Srha laločnatá/Rákos obecný/ Psineček g1/ g3/ g7/ g9 33 Troskut prstnatý g2 34 Bojínek luční g6 35 Penicillium notatum m1 36 Candida albicans m5 37 Líska t4 38 Olivovník t9 39 Javor klen t11 40 Vrba t12 41 Topol t14 42 Jasan bílý t15 43 Borovice vejmutovka t16 44 Kryptomerie japonská t17 45 Akát t19 46 Kopretina bílá w7 47 Pampeliška w8 48 Jitrocel w9 49 Slanobýl w11 50 Zlatobýl obecný w12 51 Laskavec w14 52 Latex, kaučukovník k82 53 Včelí jed i1 54 Vosí jed i3 55 Myš / Potkan e71/ e73 56 Králík e82 57 Morče e6 58 Ovce, vlna e81 59 Křeček e84 60 Kůň e3 61 Treska (Gadus spp.) f3 62 Tuňák/ Losos f40/ f41 63 Platýs/ Ančovička/Treska pestrá (Theragra chalcogramma) f254/ f313/f413 64 Humr / Oliheň f80/ f58 65 Úhoř f264 66 Slávky/ Ústřice/ Škeble / Hřebenatky f37/ f290/f207/ f338 67 Bourec morušový, larva - 68 Vepřové maso f26 69 Hovězí maso f27 70 Kuřecí maso f83 71 Jehněčí maso f88 72 Sýr čedarového typu f81 73 Ječmen f6 74 Rýže f9 75 Pohanka f11 76 Kvasnice pekařské f45 77 Kukuřice f8 78 Mrkev f31 79 Brambora f35 80 Česnek / Cibule f47/ f48 81 Celer f85 82 Okurka f244 83 Rajče f25 84 Pomeranč f33 85 Jahoda f44 86 Kiwi/ Mango/ Banán f84/ f91/ f92 87 Kaštan sladký f299 88 Vlašský ořech f256 89 Lískový ořech f17 90 Mandle / Piniový ořech/Slunečnicové semínko f20/ f253/k84 91 Kakao f93 |
Zdroj referenčních hodnot: | příbalový leták PROTIA Allergy-Q96M panel |
Pokyny pro oddělení: |
Odběr žilní krve vakuovým systémem |
Pokyny pro pacienty: |
Návod: odběr krve (pacient) |