Společnost B of B cars vozí na směnu zdravotníky fakultní nemocnice zdarma

Výpadky v jízdních řádech teď některým zaměstnancům na lůžkových odděleních FN Ostrava výrazně zkomplikovaly cestu do práce. Nemocnici nabídla pomoc společnost B of B cars s.r.o. - Jaguar Land Rover Ostrava.

Zástupci společnosti se nám ozvali počátkem dubna s tím, že by rádi pomohli nemocnici, protože vědí, že pro některé zaměstnance je v těchto dnech ta situace komplikovaná. Tuto bezplatnou dopravní službu jsme začali využívat 7. dubna,“ přiblížila netradiční způsob podpory zdravotníků JUDr. Jana Pająk, náměstkyně ředitele pro personální řízení FN Ostrava.

Přednosti bezplatné pomoci oceňuje i zkušená všeobecná sestra Jana Dzidková z Jednotky intenzivní péče Chirurgické kliniky FN Ostrava. Bydlí ve vesnici 15 kilometrů od nemocnice. „Když mám po noční, tak to znamená, že z práce vyjdu ve čtvrt na sedm a domů se dostanu ve čtvrt na devět. A musím čtyřikrát přestoupit. Je totiž prázdninový provoz a spousta spojů nejezdí, takže tato služba je pro mě opravdu obrovskou pomocí. Tomu, kdo to vymyslel, patří velká pochvala,“ dodala s úsměvem sestra, která pracuje ve zdravotnictví téměř 40 let.

motorkari

Přepravu si zaměstnanci objednávají prostřednictví nemocničního dispečinku. „Technický dispečink funguje nepřetržitě, takže pro zaměstnance je to naprosto komfortní, mohou zavolat kdykoliv. Jejich požadavek pak předáme společnosti B of B cars,“ popsal způsob spolupráce Mgr. Daniel Naivert, MBA, vedoucí Odboru vnitřní bezpečnosti a krizového řízení FN Ostrava. Během dvou týdnů vyjelo auto pro zdravotníky více než osmdesátkrát. Nejčastěji mezi pátou a půl sedmou ráno a ve stejný čas večer.

V tuto chvíli jsme dohodnutí s vedením nemocnice, že budeme v této službě pokračovat. Pořád jedeme v nějakém sníženém režimu, takže tu kapacitu na to, abychom mohli zdravotníkům pomáhat, zatím máme,“ uvedl Ing. David Kiša, jednatel společnosti B of B Cars s.r.o – Jaguar Land Rover Ostrava.

Vím, že kolegyně, které nemají možnost přijet do práce vlastním autem, tuto službu vnímají i jako ocenění jejich práce a velmi si této pomoci váží,“ dodala Mgr. Hana Horelová, vrchní sestra Chirurgické kliniky FN Ostrava.