Sbírka na podporu obětí prosincové střelby ve FN Ostrava posledního března končí

Sbírkový účet na podporu obětí střelby bude otevřen už jen pár dní. Dárci, kteří by ještě chtěli finančně podpořit pozůstalé a oběti prosincové střelby, mají poslední příležitost. O půlnoci 31. března se účet definitivně uzavře. Pokud někdo pošle peníze na sbírkový účet po tomto datu, banka mu je vrátí zpět automaticky.

sbirka

Do dnešního dne téměř 6 tisíc dárců z řad jednotlivců, spolků, organizací, firem a dalších subjektů poslalo na sbírkový účet více než 8 mil. korun. "Část z těchto peněz ve výši 7,55 mil. korun byla podle stanovených pravidel vyplacena pozůstalým a obětem zálohově již v únoru letošního roku. Zbývající částka, která se nashromáždí na účtu do konce března, bude podle stejného klíče rozdělena v dubnu,“ doplnila Ing. Petra Lampartová, náměstkyně ředitele pro ekonomiku a finance FN Ostrava.

Více informací k účtu veřejné sbírky číslo 73030761/0710 včetně pravidel pro nakládáním s penězi je k dispozici na webových stránkách Fakultní nemocnice Ostrava www.fno.cz.