Ordinační doba

Pracoviště

rychlý kontakt

Růže jako poděkování pro sestry FN Ostrava

Ředitel Fakultní nemocnice v Ostravě MUDr. Jiří Havrlant, MHA strávil dnešní dopoledne na lůžkových odděleních. Spolu s náměstkyní pro ošetřovatelskou péči PhDr. Andreou Polanskou osobně poděkovali sestrám za práci, kterou dělají pro naše pacienty a předali jim růži.“ Nejen jako ředitel, ale i jako lékař si velmi dobře uvědomuji, že bez špičkových sester bychom nemohli poskytovat tu nejkvalitnější péči. U příležitosti Mezinárodního dne sester bych jim proto rád i touto formou dal najevo, že si jejich práce velmi vážím, dodal Jiří Havrlant po návštěvě klinik. Náměstkyně PhDr. Andrea Polanská je s vrchními i staničními sestrami v kontaktu prakticky  nepřetržitě. I ona práci sestry z vlastní zkušenosti velmi dobře zná a ví, že profese sestry je pro společnost nepostradatelná a je potřeba o ní hovořit. „Pro kvalitního a vzdělaného zdravotníka  není v současné době výše platu jediným kritériem při hledání zaměstnání, klíčovým faktorem je rovněž spokojenost na pracovišti a dobré mezilidské vztahy“, dodala náměstkyně Polanská.

Se sestrami ze specializovaných oddělení FNO se můžete osobně potkat v pátek 10. května mezi 10:00 – 16:00 v ostravském Avion Shopping Parku. V provizorně vytvořené ambulanci u vstupu do podzemních garáží nabídne Fakultní nemocnice Ostrava řadu bezplatných preventivních vyšetření. Zdravotníci zájemcům změří krevní i nitrooční tlak, množství tuku a vody v těle, hladinu glykémie nebo například zjistí nutriční parametry.

Mezinárodní den sester je oslavován na celém světě 12. května při příležitosti výročí narození Florence Nightingalové (12. 5. 1820, Florencie, – 13. 8. 1910, Londýn), zakladatelky moderního ošetřovatelství.

Mgr._Naa_ChattovDSC_5558

Mgr. Naďa Chattová