Ordinační doba

Pracoviště

rychlý kontakt

Oslavte Mezinárodní den sester s Fakultní nemocnicí Ostrava

Se sestrami ze specializovaných oddělení Fakultní nemocnice v Ostravě se v pátek 10. května mezi 10:00 – 16:00 můžete potkat v ostravském Avion Shopping parku. V provizorně vytvořené ambulanci v blízkosti odběrového místa FN u vstupu do podzemních garáží nabídne Fakultní nemocnice Ostrava řadu bezplatných preventivních vyšetření. Zdravotníci zájemcům změří krevní i nitrooční tlak, množství tuku a vody v těle, hladinu glykémie a zjistí nutriční parametry. „Smyslem akce je přiblížit veřejnosti naše vysoce odborně vzdělané zdravotníky, kteří pečují o naše pacienty. Zároveň chceme upozornit na to, jak rozsáhlé je spektrum práce, kterou musí a hlavně dokážou zvládnout“. Vysvětlil význam akce, pořádané u příležitosti Mezinárodního dne sester, ředitel FNO MUDr. Jiří Havrlant, MHA. Podle náměstkyně pro ošetřovatelskou práci PhDr. Andrey Polanské bude v mobilní ambulanci k dispozici i tým odborníků z nově otevřené ambulance paliativní a podpůrné péče.“ Jsme jedinou nemocnicí v Moravskoslezském kraji, která například  pacientům s nevyléčitelnou nemocí i jejich blízkým nabízí pomoc v jejich nelehké životní situaci, na kterou většinou nikdo nejsme dopředu připraveni“. Vyšetření a konzultaci nabídne i psychiatrické oddělení. Podle Mgr. Radima Němce, vrchní sestry oddělení, lidem poradí co dělat, pokud mají psychické problémy a potřebují okamžitou pomoc. „A přidáme také doporučení, jak si zlepšit spánek“,dodal Mgr. Radim Němec.

2_9033_2019_den_sester-1

Mgr._Naa_ChattovDSC_5558