FN Ostrava provede antigenní testy až 500 zájemcům denně

FN Ostrava bude od středy 16. prosince 2020 do pátku 15. ledna 2021 provádět bezplatné antigenní testy v rámci celostátního dobrovolného testování obyvatel. Tři testovací místa budou v Covid centru v areálu FN Ostrava otevřena každý den, včetně sobot a nedělí, a to v době od 7 do 17 hodin. Otestováni ale budou pouze ti, kteří se předem zaregistrují v sytému RESERVATIC, a to buď přímo na stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR, nebo proklikem do tohoto systému přes web FN Ostrava. Odběrová místa jsou schopna denně otestovat až 500 zájemců.

Musím říct, že zájem o testování je velký. Do této chvíle už se registrovalo přes tisíc osob, z toho na zítřek sto. Jen připomínám, že zájemci o antigenní test si s sebou musí vzít průkaz pojištěnce,“ uvedla náměstkyně ředitele pro léčebnou péči doc. MUDr. Zuzana Čermáková, Ph.D., MHA.

Antigen-IMG_5434

Antigenní test se provádí výtěrem z nosohltanu a jeho výsledek se zájemci dozví do 30-45 minut. Tato doba zahrnuje odběr, vyhodnocení testu, povinnou administraci, vytištění a předání certifikátu. Zájemcům o antigenní testování doporučujeme, aby do prostoru Covid centra přišli pěšky, aby neblokovali vjezd indikovaným klientům s covidovými příznaky, kteří přijíždějí k odběru autem na klasický PCR test. FN Ostrava vyhradila pro čekající prostory, ve kterých bude možné na výsledek  počkat. Lidé se mohou nechat otestovat opakovaně, avšak nejvýše 1× za 5 dní.

Odběrové centrum bude fungovat i o Vánocích, na 2. svátek vánoční a na Silvestra, kdy bude zkrácena provozní doba od 8 do 12 hodin.  Na 1. svátek vánoční a na Nový rok 1. ledna bude zavřeno.

Odkaz na objednání: https://reservatic.com/cs/public_services/covid-centrum-fno.