12.06.2020

Budova internátu v areálu FN Ostrava dostala nový kabát

Budova, která slouží jako ubytovna pro zdravotníky, ale také v ní mají zázemí různá pracoviště FNO, např. technický náměstek, technický odbor a investiční oddělení fakultní nemocnice, jedno z pracovišť útvaru náměstka pro IT, je nově kompletně zateplená a má vyměněná okna i dveře. Oprava za více než 24 milionů korun byla hrazena převážně z evropských a státních dotací i z programu Nová zelená úsporám. Díky zateplení a zlepšení vnitřního prostředí mohou v budově vzniknout i nové prostory, které nemocnice využije například k vybudování lékařské knihovny nebo centrálního skladu technické dokumentace. Opravena bude i šatna studentů v suterénu.

V průběhu oprav, které začaly loni v červenci , jsme rozhodli, že zateplíme i sklepní prostory. Ukázalo se totiž, že to bude ideální místo pro archiv technické dokumentace, která je zatím uložena nesystémově na několika místech. A před dokončením je projekt na novou lékařskou knihovnu. Ta se do zateplené budovy přestěhuje ze stávajících prostor, které budou sloužit Klinice léčebné rehabilitace“, vysvětlila průběh oprav budovy, která byla zkolaudována v šedesátých letech, Ing. Jindra Strakošová, vedoucí Odboru technicko-provozního z Útvaru náměstka pro techniku a provoz FNO. Zateplená plocha má 2 868 metrů čtverečních. Dozor a koordinaci celé stavební akce prováděla za Oddělení přípravy a realizace investic ing. Martina Čermáková.

zatepleni

Peníze z Operačního programu Životní prostředí byly použity i na zateplení budovy materiálně technického zásobování Fakultní nemocnice Ostrava, která má plochu okolo 1500 metrů čtverečních. Tento projekt by měl být dokončen v září. Příští rok nemocnice plánuje největší ze „zateplovacích“ dotačních projektů, a to zateplení lůžkového bloku, který byl otevřený v roce 1994. Zároveň by budova měla být nově částečně vybavena rozvodem chladu z centrálního chlazení.

PředchozíDalší
Načítání